Teletina sa krompirom
Objavljeno 26.11.2009 u 18:43:02 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 132880 puta
Način pripremeUzmite teleću plećku ili vrat pa nepostredno prije pečenja operite i posušite. Natrljate sa soli (izbjegavajte morsku jer više isušuje) i stavite u malo uljem namaštenu tepsiju sa poklopcem. Dolite hladne vode za jedan prst, poklopite i stavite u rernu koja je zagrijana na oko 270-300C. Pecite oko pola sata da ne otvarate poklopac.U međuvremenu prvo operite krompir pa ogulite. Još jednom na kratko operite pa posušite. Krompir isjecite uzduž na četiri dijela (ako je srednje veličine). Nauljite ga pa nasolite neposredno prije dodavanja u tepsiju sa mesom. Kada je teletina napola pečena dodajte pripremljen krompir i stavite u tepsiju oko mesa, a meso okrenite na drugu stranu. Ako je saft ispario dodajte malo vruće vode. Ovo sve treba uraditi što je moguće brže da meso ne bi mijenjalo temperaturu. Stavite u rernu i pecite poklopljeno dok krompir ne bude mekan i pečen. Kada bude krompir gotov i meso je pečeno. Skinite poklopac i zapecite još 10 minuta na najjačoj temperaturi. Servirajte odmah poslije pečenja.
Recept je objavila/o:
bosanskikuhar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: