Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Teleći ili janjeći paprikaš

Teleći ili janjeći paprikaš

Objavljeno 29.11.2009 u 14:06:11 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Janjetina, i teletina Google+ account

Recept je pregledan: 6725 puta

U šolji razmutiti kiselu pavlaku, dodati brašno, dobro izmiješati...

Način pripreme

Oprano meso izreže se ne manje kocke. Šerpi treba zagrijati mast i dodati sjeckan crveni luk i malo ga propžiti, dodati pripremljeno meso, poklopiti i dinstati dodajući pomalo vode.

Kada je meso dinstano, postalo mekano, dodati crvene paprike, posoliti, malo pobiberiti, dodati suhi bosiljak. Nastaviti dinstati još 20 minuta. Dodavati malo vode.

U šolji razmutiti kiselu pavlaku, dodati brašno, dobro izmiješati i dodati u paprikaš. Doliti malo vode i kuhati još 10 minuta.

Služiti uz rezance, pire krompir, rižu...


|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Za 4-5 osoba
600g
teletine ili janjetine
malo
ulja
jedna
glavica crvenog luka
jedna
kašika crvene paprike
malo
soli
malo
bibera
malo
bosiljka
jedna
kašika brašna
100ml
kisele pavlake
Razglednica

Slični recepti

Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013