Teleći ili janjeći paprikaš
Objavljeno 29.11.2009 u 14:06:11 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 6725 puta
Način pripremeOprano meso izreže se ne manje kocke. Šerpi treba zagrijati mast i dodati sjeckan crveni luk i malo ga propžiti, dodati pripremljeno meso, poklopiti i dinstati dodajući pomalo vode.Kada je meso dinstano, postalo mekano, dodati crvene paprike, posoliti, malo pobiberiti, dodati suhi bosiljak. Nastaviti dinstati još 20 minuta. Dodavati malo vode. U šolji razmutiti kiselu pavlaku, dodati brašno, dobro izmiješati i dodati u paprikaš. Doliti malo vode i kuhati još 10 minuta. Služiti uz rezance, pire krompir, rižu...
Recept je objavila/o:
bosanskikuhar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: