Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Teleća rolada

Teleća rolada

Objavljeno 10.11.2009 u 17:35:14 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Janjetina, i teletina Google+ account

Recept je pregledan: 16944 puta

Meso sa unutrašnje strane posoliti i samo malo premazati uljem, srolati i povezati prirodnom kanafom...

Način pripreme

Meso sa unutrašnje strane posoliti i samo malo premazati uljem, srolati i povezati prirodnom kanafom, okolo premazati uljem, zamotati u papir za pečenje i peći od 60 do 90 min, zavisi od veličine rolade.

Petnaestak minuta pred kraj pečenja otvoriti papir da rolada dobije rumenu boju. Kad je pečena izvaditi je iz rerne i svako malo okretati je u saftu od pečenog mesa da bi ostao na roladi.

|
Recept je objavila/o: munevera

Sastojci

teleća rolada
-
teleća prsa iz kojih treba izvaditi rebra
malo
ulja
malo
soli
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013