Teleća punjena prsa u pikantnom umaku
Objavljeno 29.09.2010 u 19:18:46 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 17614 puta
Način pripremeIsjecite teletinu u šnicle, posolite i ostavite da stoji.Za to vrijeme izdinstajte na ulju jednu glavicu kupusa sa sjeckanim peršunom, jednom zelenom paprikom i biberom. Posolite po ukusu. Na svaku šniclu stavite kašiku fila, zavijte je u rolnu, obmotajte bijelim koncem i dinstajte na tihoj vatri. Kada omekne izvadite na tanjir za serviranje i prelijte slijedećim umakom. U masnoću u kojoj ste pržili šnicle, stavite jednu glavicu sitno sjeckanog crvenog luka da se isprži. Dodajte jednu kašiku brašna da porumeni i na kraju crvene paprike i bibera po ukusu. Nalijte toplom vodom, dodajte jednu čašu sosa od paradajza i ostavite da provri. Neka krčka nekoliko minuta na tihoj vatri. Posolite po ukusu, dodajte l00ml pavlake i prelijte njime šnicle {prethodno odmotajte konac).
Recept je objavila/o:
Eldar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: