Recept je pregledan: 34948 puta
Način pripremeNa dasku za miješenje staviti brašno i u sredini načiniti udubljenje pa u njega sipati ulje. Zatim viljuškom, uz dolijevanje mlijeka i slane vode ili sirutke, izraditi mekše tijesto.Ovo tijesto dalje se izrađuje rukama sve dotle dok se više ne lijepi za ruke ni za dasku. Od tijesta zaokružiti mali hljepčić i ostaviti ga na brašnom posutoj dasci da odstoji. Tijesto se po površini premaže s malo ulja da se ne bi napravila pokožica. Zatim se pokrije toplom šerpom i ostavi da stoji oko 20-25 minuta. U međuvremenu pripremi se sto za razvijanje tijesta. Prekrije čistim stoljnjakom i pospe s malo brašna. Na sredini stola stavi se tijesto, pa se najprije oklagijom dobro razvije, a zatim rukama oprezno razvlači podjednako na sve strane stola, pazeći pri tome da se tijesto ne pokida. Razvučenom tijestu se odsjeku krajevi, pa se ostavi oko 10 minuta da se suši. Osušeno tijesto treba poprskati s malo rastopljenog maslaca ili mlakim uljem, a potom na njega staviti prethodno pripremljen nadjev. Zatim se saviju prvo krajevi s lijeve i desne strane, a onda tijesto savije kao kobasica. Pleh se namaže sa maslacem ili uljem, pa se na njega oprezno stavi štrudla, poprska s malo maslaca ili ulja i peče na umjerenoj vatri. Topla štrudla se pospe šećerom u prahu i siječe u kose komade.
Recept je objavila/o:
Eldar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar:
Čehobašić Jasna
(31.07.2011 02:02:36)
Još mi dosda nisu uspjeli ti domači listovi.Uvijek mi se pokidaju prilikom razvlačenja tako da uzimam gotove.Upornost mi je drugo ime i pokušat ču ovako kako je opisano.Ako uspije svakako se pohvalim, hehe
Eldar
(08.01.2010 16:45:52)

Nadjev po želji!
alisa
(08.01.2010 14:39:37)
Mozda nisam razumjela recept,a sta ide u nadjev?