Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Štedljivi makaroni

Štedljivi makaroni

Objavljeno 09.02.2010 u 15:20:50 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od tjestenine Google+ account

Recept je pregledan: 24493 puta

Vatrostalnu posudu odgovarajuće veličine premažite margarinom i...

Način pripreme

Makarone stavite kuhati u veću količinu kipuće slane vode.
Vatrostalnu posudu odgovarajuće veličine premažite margarinom i pospite mrvicama.
Meso izrežite na kockice, a žumanjke izmiješajte s vrhnjem, parmezanom, malo soli i sjeckanim peršunom.
Skuhane (ne premekano) makarone izvadite iz vode, pomiješajte s mesom i stavite u vatrostalnu zdjelu pa prelijte mješavinom vrhnja i žumanjaka.

Zdjelu s makaronima stavite u predgrijanu rernu na srednju temperaturu od oko 200 °C pa zapecite dok ne porumene (oko 30 minuta).
Poslužite uz salatu, varivo ili umak od paradajza.
Napomena: ovo jelo pripremite kad imate ostataka pečenog mesa.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

štedljivi makaroni
400g
makarona
60g
margarina
-
mrvice za posipanje
malo
soli
200g
pečene junetine ili teletine
200ml
kiselog vrhnja
dva
žumanjka
40g
sira parmezana
malo
lista peršuna
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013