Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Špageti u bešamelu

Špageti u bešamelu

Objavljeno 09.02.2010 u 14:40:40 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od tjestenine Sa povrćem Internacionalna jela Google+ account

Recept je pregledan: 13984 puta

...složite u slojevima špagete, karfiol pa...

Način pripreme

Špagete prelomite napola i skuhajte ih u većoj količini slane vode (ne premekano), ocijedite i izmiješajte s maslacem.
U istoj vodi skuhajte očišćen karfiol-cvjetaču, ocijedite i razdijelite u cvjetove. Šunku izrežite na kockice.

U odgovarajuću zamašćenu vatrostalnu zdjelu složite u slojevima špagete, karfiol pa šunku i završite s cvjetačom i šunkom.
Zatim prelijte bešamel-preljevom, pospite parmezanom i stavite u zagrijanu rernu na srednju temperaturu od 200°C da se zapeče oko 30 minuta.

Preljev (bešamel):
na ugrijani maslac stavite sitno sjeckani luk, svijetlo ga propržite, dodajte brašno, biber, malo ribanog oraščića i kocku, promiješajte pa zalijte vodom.
Kuhajte miješajući oko 5 minuta.
Zatim umiješajte vrhnje.


|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

špageti u bešamelu
250g
tankih špageta
60g
maslaca
400g
cvjetače
200g
šunke
malo
soli
Bešamel
40g
maslaca
20g
crvenog luka
jedna
kašika brašna
25ml
vode
jedna
pileća kocka za supu
malo
bibera
malo
muškatnog oraha
80g
sira parmezana
100ml
kiselog vrhnja
malo
soli
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013