Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Šljivopita

Šljivopita

Objavljeno 08.11.2009 u 09:56:04 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Dezerti od voća Google+ account

Recept je pregledan: 37027 puta

Mlijeko staviti u veću tepsiju da se ukuha radi kajmaka. Šljive očistiti od košpa i...

Način pripreme

Mlijeko staviti u veću tepsiju da se ukuha radi kajmaka. Šljive očistiti od košpa i poredati u tepsiju,posuti ih sa sećerom.

Istopiti maslac i na njemu blago upržiti brašno kao za halvu.

Kad je gotovo staviti ga preko šljiva, šljivopitu peći oko 30 minuta na 200 stepeni, dok šljive ne omekšaju.

Preko šljivopite staviti kajmak sa ukuhaog mlijeka, po zelji jos pošećeriti.

|
Recept je objavila/o: munevera

Sastojci

šljivopita
2000g
šljiva
2000ml
mlijeka
jedna
veća šolja šećera
3 do 4
kašike maslaca
3 do 4
brašna
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
l bijelic (11.06.2010 13:45:52)
šLJIVO PIT nije to to pita je iz krhkog testa PITE to je brasno jaje malo peciva maslac kora limona ili rum a ovo neznam kako bi bilo ime u svkom slucaju pita nije ok!
bosanskikuhar (10.05.2010 12:19:46)
Kajmak je naziv za ono sto se stvoti na povrsini mlijeka poslije kuhanja i hladjenja. Znaci u pitanju je mlijeko domace koje se kuha.
I mlijeko nam samo radi toga sluzi. Da bi dobili sto vecu koricu na lijeku potrebna nam je veca povrsina u kojoj se kuha.
l bijelic (09.05.2010 18:00:38)
kako to mleko i sljive a KAJMAK?????

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013