Slatko od lubenice
Objavljeno 02.09.2010 u 11:16:05 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 16053 puta
Način pripremeZa slatko se odabira posebna vrsta lubenice koja ima deblje bijelo "meso".Srednje velika lubenica se oljušti, a zatim se izvadi crvena sredina koja se ne koristi za pravljenje slatka. Siječe se u kocke. Ovako pripremljene kocke stavljamo u krečnu vodu (250g kreča rastvorimo u 2 litra vode, dobro izmiješamo i dolijemo još dva litra vode i ostavimo da se kreč staloži) i ostave da prenoće. Poslije toga se izvade iz krečne vode i ostave u čistoj vodi cijeli dan. Za to vrijeme vodu treba mijenjati nekoliko puta. Poslije ovog ispiranja kocke lubenice se stavljaju u ključalu vodu na nekoliko minuta i ovaj postupak se ponovi 3 puta. Zatim se kocke stave na cjedilo da se dobro ocijede i probuše se na nekoliko mijesta čistom iglom. U međuvremenu se pripremi sirup za slatko, doda mu se limunska kiselina, a pred kraj kuhanja i štapić vanile i nekoliko kolutova limuna. U ovako pripremljen sirup stavljaju se kocke lubenice i kuhaju oko 25 minuta. Kada se ohladi kocke se sipaju u tegle i preko se preliva sirup.
Recept je objavila/o:
Eldar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: