Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Skuše ili sardine u ulju

Skuše ili sardine u ulju

Objavljeno 13.11.2009 u 10:32:50 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od riba, morskih plodova Morski specijaliteti Jela od ribe Google+ account

Recept je pregledan: 33437 puta

Očišćene i dobro oprane skuše ili sardine bez glava složite u vatrostalni sud onako kako se slažu sardine u konzervi...

Način pripreme

Očišćene i dobro oprane skuše ili sardine bez glava složite u vatrostalni sud onako kako se slažu sardine u konzervi, da što manje ostane praznog prostora. Posolite ribu dok je slažete.

Zatim sve prelijte uljem,(ako imate maslinova bilo bi dobro 50%), tako da prekrije svu ribu. Izrežite limun na kolutove i stavljajte između riba.

Kada je riba složena stavite je na slabu vatru i dinstajte sve dok vodenasti sok ne uvri. Dinstajte oko 120 minuta. Ne smije se dirati niti miješati.

Ovako pripremljena riba je veoma ukusna i može se držatu u hladnjaku do pet dana.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Skuše ili sardine u ulju
-
skuše ili sardine
-
limun
-
so
-
ulje
-
maslinovo ulje
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Čehobašić Jasna (12.07.2011 22:26:42)
Ribu obožavam bilo morsku ili riječnu i na sve moguče načine.Ovo mi je interesantno i mislim da bi se pred kraj ovako spravljene moglo dodati i nešto povrča bilo rajčice, paprike,mahune...

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013