Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Sitni ćevap

Sitni ćevap

Objavljeno 17.10.2009 u 16:20:34 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Junetina, i govedina Meso Google+ account

Recept je pregledan: 67613 puta

Junetinu izrežite na komadiće. Crveni i bijeli luk...

Način pripreme

Junetinu izrežite na komadiće. Crveni i bijeli luk nasjeckajte, ugrijte ulje i u nju dodajte luk, peršun, celer, so, biber i komadiće junetine.

Dinstajte sve dok ne uvri voda koju puste meso i povrče. Smanjite temperaturu, dodajte crvenu papriku i pradajz sos.

Kada je meso izdinstano, sve zalijte vodom i pustite da prokuha. Dinstajte dok meso ne bude mekano.

Poslužite uz kuhanu rižu.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Za 6 osoba
800g
junetine
150g
crvenog luka
100ml
ulja
malo
soli
malo
bibera
malo
crvene paprike slatke
pola
glavice bijelog luka
malo
lista od celera
malo
lista od peršuna
dvije
kašike koncentrata paradajza
malu
kašikicu bibera u zrnu
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
fazlic haris 2 (05.03.2017 16:49:30)
ništa ne valja, objavljujete svašta neprovjereno, ovaj recept je improvizacija i nije originalan-jestiv je
fazlic haris sarajevo

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013