Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Šil torta

Šil torta

Objavljeno 23.12.2009 u 12:05:15 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Torte Google+ account

Recept je pregledan: 14560 puta

Svaki list torte debelo mazati nadjevom...

Način pripreme

Biskvit
Umutiti 210 grama putera, dodati 210 grama šećera, 11 žumanaca, mutiti oko 15 minuta, zatim dodati 40 grama omekšale čokolade, 210 grama mljevenih badema i na kraju snijeg od 11 bjelanaca.

Kalup za tortu dobro namazati puterom i posuti brašnom. Pečen biskvit ohladiti i presjeći na četri lista.

Nadjev
Umutiti cijelih 11 jaja sa 210 grama šećera i pola šipke vanilije. Kuhati na pari uz stalno miješanje sve dok se nadjev zgusne.

U drugoj posudi umutiti 210 grama putera i 40 grama omekšale čokolade. Oba nadjeva sastaviti i miješanjem izjednačiti.

Svaki list torte debelo mazati nadjevom, također izvana, a zadnji list biskvita premazati čokoladnom glazurom.

|
Recept je objavila/o: suna

Sastojci

Biskvit
210g
putera
210g
šećera
11 kom
jaja
40g
čokolade
210g
mljevenih badema
Nadjev
11 kom
jaja
210g
šećera
pola
šipke vanilije
210g
putera
40g
čokolade
Glazura
80g
maslaca
100g
čokolade za kuhanje
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013