Recept je pregledan: 12691 puta
Način pripremeBiskvitUmutiti 210 grama putera, dodati 210 grama šećera, 11 žumanaca, mutiti oko 15 minuta, zatim dodati 40 grama omekšale čokolade, 210 grama mljevenih badema i na kraju snijeg od 11 bjelanaca. Kalup za tortu dobro namazati puterom i posuti brašnom. Pečen biskvit ohladiti i presjeći na četri lista. Nadjev Umutiti cijelih 11 jaja sa 210 grama šećera i pola šipke vanilije. Kuhati na pari uz stalno miješanje sve dok se nadjev zgusne. U drugoj posudi umutiti 210 grama putera i 40 grama omekšale čokolade. Oba nadjeva sastaviti i miješanjem izjednačiti. Svaki list torte debelo mazati nadjevom, također izvana, a zadnji list biskvita premazati čokoladnom glazurom.
Recept je objavila/o:
suna
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: