Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Sevdidžan

Sevdidžan

Objavljeno 06.12.2009 u 14:41:54 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 44247 puta

Šolju masla i šolju šećera dobro umutite mikserom...

Način pripreme

Šolju masla i šolju šećera dobro umutite mikserom.
Šolju jaja i dvije kašike šećera umutite mikserom.

Kad ste to umutili sastavite mase miješajući drvenom kašikom. Polako dodajte brašno, masu stavite u tepsiju i pecite prvih petnaestak minuta na 200C stepeni, pa temperaturu smanjite na oko 160C stepeni i pecite još oko 25 minuta.

Dok se tjesto pece napravite zaljev od šećera i vode pa neka se ohladi.

Gotov kolac polako zalite.

|
Recept je objavila/o: munevera

Sastojci

Sevdidžan
jedna
šolja jaja ( 200ml)
dvije
kašike šećera
jedna
šolja masla
jedna
šolja šećera
jedna
šolja glatkog brašna
pola
šolje oštrog brašna
Zaljev
500g
šećera
-
voda
Komentari na recept
Vaš komentar:
Eldar (21.12.2009 18:37:06)
Sve zavisi koliko su krupna. Stavljas jaja u solju i kada je napunis to je to.
poguzija (21.12.2009 17:51:00)
Solju jaja, koliku, kolko jaja moze stati u solju???????????????

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013