Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Šatobrijan

Šatobrijan

Objavljeno 17.03.2010 u 10:34:30 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Mezetluci Jela sa žara Junetina, i govedina Google+ account

Recept je pregledan: 30290 puta

Pečemo ga 12 do 18 minuta da postane...

Način pripreme

Meso operemo, obrišemo i stavimo u tavu na jako ugrijano ulje. Pečemo ga 12 do 18 minuta da postane smeđe i da se ispeče sa obje strane. Ako meso pečemo na žaru (roštilju) premažemo ga uljem. Pečemo ga otprilike još 15 do 25 minuta dok nije posve pečeno.

Zatim ga ostavimo da nekoliko minuta odstoji da ne bi istekao sok i tada ga narežemo. Šatobrijan ne smije biti posve prepečen, već meso mora biti u sredini malo ružičasto. Serviramo ga na toplom poslužavniku s mladim povrćem.


|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

šatobrijan
500g
bifteka(srednji dio)
ulje
za prženje
malo
soli
malo
bibera (za pečenje na žaru)
dvije
kašike ulja (za pečenje na žaru)
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013