Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Šašlik

Šašlik

Objavljeno 14.09.2009 u 19:17:56 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Janjetina, i teletina Google+ account

Recept je pregledan: 11056 puta

Meso izvadimo iz umaka, ocijedimo ga i nabodemo na štapiće naizmjenično s ploškama luka i paradajza. Sve zajedno premažemo maslinovim uljem i pečemo u rerni ili na roštilju 10 do 20 minuta.

Način pripreme

Dobro izmješamo ulje, sok od limuna, so, biber, i šećer i u tom umaku držimo 1-2 sata meso narezano na komade debljine pola centimetra.

Meso izvadimo iz umaka, ocijedimo ga i nabodemo na štapiće naizmjenično s ploškama luka i paradajza.

Sve zajedno premažemo maslinovim uljem i pečemo u rerni ili na roštilju 10 do 20 minuta. Prema potrebi jos dodolimo.

Uz šašlik iznesemo na stol rižu s curryjem i salatu od paradajza i paprika.

Šašlik možemo ispeći i u šerpi na vrućem ulju. U tom slučaju moramo ga često okretati.



Umjesto ovčijeg mesa možemo uzeti goveđe meso, a možemo miješati jedno i drugo.

Umjesto kolutića paradajza i luka možemo upotrijebiti komade paprike i masline ili gljive.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Za 2-3 osobe
500g
ovčijeg mesa
1
kašika maslinova ulja
1kom
sok od limuna
1/2
kašike šećera
2
srednje veličine luka
malo
soli
malo
bibera
malo
začin curry
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013