Sarma u kiselom kupusu
Objavljeno 17.10.2009 u 10:55:47 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 51180 puta
Način pripremePripremite listove kupusa za sarmu. Sameljite meso i crveni luk, dodajte rižu, so, biber, jaje i 50ml ulja. Dobro izmjesajte.Sa tom smjesom punite listove kupusa i motajte ih u sarme. Poredajte u šerpu. Prekrite tanjirom da sarma ne bi plivala na povrsini. Kuhajte lagano nekoliko sati. Ako je potrebno, dodajte u toku kuhanja jos vode. Kada je sarma skuhana, prije služenja rastopite maslac i začinite sarmu. Prelijte kajmakom.
Recept je objavila/o:
Eldar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar:
mostarka1212
(26.03.2012 01:16:15)
Danas sam po ovom receptu pravila sarmu i imam jedan prigovor - ovo je PREVISE rize na ovako malo mesa!