Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Sarma od kiselog kupusa

Sarma od kiselog kupusa

Objavljeno 28.12.2009 u 20:30:10 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Dolme Google+ account

Recept je pregledan: 39486 puta

...mrkvu sitno izrendanu,luk krupnije izrendan, malo peršunovog lista, bibera, crvene paprike...

Način pripreme

Kupus očistiti pa listove pripremiti za sarmu.
U faširano meso staviti rižu, mrkvu sitno izrendanu,luk krupnije izrendan, malo peršunovog lista, bibera, crvene paprike, soli sa sušenim povrćem i malo vode.

Zaviti sarmu i redati je u šerpu, kad završite izmedju sarmi staviti liske suhog mesa pa zaliti pripremljenim umakom

Staviti da prokuha ,smanjiti na najmanju temperaturu i lagano kuhati.

Umak:istopiti maslo, u to dodati brašno i samo kratko propržiti, dodati paradajz sos i vodu.
Kad prokuha preliti preko sarme.


|
Recept je objavila/o: munevera

Sastojci

Nadjev
500g
faširanog mesa
šest
supenih kašika riže
jedna
glavica crvenog luka
jedna
mrkva
malo
peršunovog lista
malo
bibera
malo
crvene paprike
malo
soli sa dodatkom sušenog povrća
tri
kašike vode
Sarma od kiselog kupusa
jedna
glavica kiselog kupusa (liske)
Umak
dvije
kašike masla
dvije
kašike brašna
pet
kašika paradajz sosa
malo
soli sa sušenim povrćem
malo
suhog mesa
1000ml
vode (približno)
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013