Sarajevska čorba
Objavljeno 19.10.2009 u 10:13:03 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 58543 puta
Način pripremeMeso izrežite na kocke. U tavi zagrijte masnoću i u nju dodajte meso i povće. Dinstajte.Kada je dinstano dodajte brašno. Sve prespite u lonac, zalijte vodom, ubacite bamju, so, biber i kuhajte. Od žumanaca i milerama napravite masu i dodajte pred kraj, nakon čega čorba ne smije više vriti. Uz ovu čorbu treba služiti limun koji joj daje poseban okus.
Recept je objavila/o:
Eldar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar:
bosanskikuhar
(13.12.2010 17:48:38)
Mljevena crvena paprika.
dokica
(13.12.2010 09:31:04)
izgleda primamljivo...sta je ovo crveeeeno...