Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Šampita

Šampita

Objavljeno 12.11.2009 u 18:21:55 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 160858 puta

...sećer staviti vode samo toliko da se šećer pokvasi, ukuhati ga da se...

Način pripreme

Kora: umutiti žumanjca i sećer, u to dodati ulje, brašno i prašak za pecivo. Koru peći dvadesetak minuta na 180 stepeni.

Agda: u sećer staviti vode samo toliko da se šećer pokvasi, ukuhati ga da se stvore mali mjehurići.

Snijeg od bjelanjaka čvrsto umutiti, polako dodavati agdu stalno muteći mikserom sve dok lopatice ne podju ostavljati trag na snijegu.

Snijeg složiti na biskvit, ohladitii isječi.

|
Recept je objavila/o: munevera

Sastojci

Kora
šest
žumanjaka
šest
kašika šećera
šest
kašika ulja
šest
kašika brašna
jedna
kašika praška za pecivo
Agda
500g
šećera
malo
vode
Snijeg
šest
bjelanjaka
-
pripremljena agda
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
l bijelic (29.05.2010 07:27:38)
ovo je stvarno jednostavno
bosanskikuhar (16.11.2009 09:12:47)
Onda se složi na biskvit i isječe. pozz
golec (15.11.2009 10:45:19)
i kad se to ve zamijesi i izmiksa, kaj onda s tim...

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013