Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Saće

Saće

Objavljeno 01.02.2010 u 13:21:49 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 16382 puta

Režite komade široke 1,5cm, stavljajte u sredinu malo marmelade i...

Način pripreme

Sadržaj vrećice kvasca i 1 kašikicu šećera otopite u 5 kašikica mlakog mlijeka i ostavite na toplom mjestu 15 minuta.
Brašno naspite u zdjelu, dodajte so, ostale sastojke i kvasac, sve dobro izmiješajte i tucite kuhačom dok se ne pojave mjehurići.

Tijesto pokrijte i ostavite da stoji na toplom, mjestu 50 minuta. Kad je dovoljno dignuto prebacite ga na dasku, promijesite i načinite valjak debeo 4-5 cm.
Režite komade široke 1,5cm, stavljajte u sredinu malo marmelade i stisnite rubove. Mažite ih otopljenim maslacem, slažite u lim i pustite da se malo dignu.
Pecite u štednjaku na temperaturi od 200 do 220°C 40-50 minuta.
Pečene kolače razdvojite i pospite šećerom.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Sače
jedna
kesica suhog kvasca
500g
brašna
malo
soli
60g
šećera
250ml
mlijeka
dva
jaja
80g
maslaca
-
ribana kora od jednog limuna
-
maslac za mazanje
Nadjev
30g
marmelade
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013