Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Rum torta

Rum torta

Objavljeno 24.11.2010 u 17:21:02 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Torte Google+ account

Recept je pregledan: 9167 puta

Umutite žumanca sa šećerom, dodajte kuhan i propasiran krompir...

Način pripreme

Umutite žumanca sa šećerom, dodajte kuhan i propasiran krompir, kakao, snijeg od bjelanaca, griz i prašak za pecivo.

Sipajte tijesto u podmazan i brašnom posut pleh i pecite na umjerenoj temperaturi.

Umeđuvremenu pripremite preliv: zaslađenu kafu ili zamjenu za kafu i rum.
Ostavite da se prelivena torta ohladi.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Rum torta
četiri
jajeta
200g
šećera
200g
kuhanog krompira
dvije
kašike kakaa
šest
kašika griza
jedan
prašak za pecivo
Preliv
250ml
kafe
dvije
češice ruma ili estrakt za kolače
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013