Recept je pregledan: 26516 puta
Način pripremeŽumance tucite dok se ne zapjene dodajući pomalo 2/3 šećera i vanilin šećer. Tucite (miksajte) tako dugo dok ne dobijete kremu.Iz bjelenaca istucite čvrsti snijeg kojemu dodajete nepresatno tukući kašiku po kašiku preostalog šećera. Snijeg mora da bude čvrst. Stavite snijeg na kremu, na kremu brašno pomiješano s praškom za pecivo i sve lagano promiješajte. Tijesto pecite u limu koji ste namastili i obložili papirom u rerni 12 minuta na temperaturi 200C stepeni. Pečeni biskvit preokrenite na papir koji ste posuli šećerom. S još toplog biskvita skinite papir na kojem se pekao, a zajedno s papirom na koji ste ga preokrenuli savijte u rolat. Nadjev: Mljevenu kafu prelijte vrelom vodom i ostavite da stoji 5 minuta. Procijedite je, dodajte toliko mlijeka da dobijete oko 500ml tekućine. Prašak za puding promiješajte sa šećerom i šest velikih kašika kafe kojoj ste dodali mlijeko (hladno). Ostalu kafu stavite da zavri. Uklonite je sa vatre, polako dodajte izmješani prašak za puding i stavite da još jednom provri. Ovu smjesustavite u zdjelu da se ohladi, ali promješajte češće da se na površini ne načini korica. Maslac miješajte dok se ne zapjeni i dodajte mu pudin kašiku po kašiku. Da bi krema bila glatka ni maslac ni pudin ne smiju biti hladni. Ohlađen biskvit za rolat namažite tom kremom (ostavite malo kreme za ukrašavanje) i savijte u rolat. Ostavljenom kremom namažite je izvana, ukrasite po sopstvenoj želji.
Recept je objavila/o:
bosanskikuhar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: