Recept je pregledan: 21508 puta
Način pripremeBiskvitPjenasto umutiti 6 žumanaca sa 10 kašika šečera. Dodati 50g rastopljene čokolade, 6 kašika brašna i tvrdo ulupan snijeg od bjelanaca. Namazati pleh uljem i posuti brašnom potom uliti masu i peći na temperaturi oko 200C. Isjeći je preko sredine i filovati. Fil Dobro izmiješati 200g šećera u prahu, 3 kesice vanilinog šećera, 150g putera i 250g mljevenih lješnjaka. Dodati 250ml mlijeka i staviti da prokuha. Kad je masa prokuhala mutiti je da pobijeli, pa dodati 250g dobro umućenog putera. Sve dobro pomiješati i premazati tortu preko sredine, površinu i sa strane. Istruganom čokoladom posuti površinu torte.
Recept je objavila/o:
suna
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: