Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Rokoko torta

Rokoko torta

Objavljeno 03.12.2009 u 22:02:18 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Torte Google+ account

Recept je pregledan: 21508 puta

Dodati 250ml mlijeka i staviti da prokuha. Kad je masa prokuhala mutiti...

Način pripreme

Biskvit
Pjenasto umutiti 6 žumanaca sa 10 kašika šečera. Dodati 50g rastopljene čokolade, 6 kašika brašna i tvrdo ulupan snijeg od bjelanaca.

Namazati pleh uljem i posuti brašnom potom uliti masu i peći na temperaturi oko 200C.
Isjeći je preko sredine i filovati.

Fil
Dobro izmiješati 200g šećera u prahu, 3 kesice vanilinog šećera, 150g putera i 250g mljevenih lješnjaka.

Dodati 250ml mlijeka i staviti da prokuha. Kad je masa prokuhala mutiti je da pobijeli, pa dodati 250g dobro umućenog putera. Sve dobro pomiješati i premazati tortu preko sredine, površinu i sa strane.

Istruganom čokoladom posuti površinu torte.

|
Recept je objavila/o: suna

Sastojci

Biskvit
šest
jaja
deset
kašika šećera
50g
čokolade
šest
kašika brašna
Fil
200g
šećera u prahu
tri
kesice vanila šećera
400g
putera
250g
lješnjaka
250ml
mlijeka
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013