Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Rizi-bizi

Rizi-bizi

Objavljeno 16.11.2009 u 10:40:04 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od povrća Od žitarica Sa povrćem Prilozi Google+ account

Recept je pregledan: 8701 puta

Posebno se u vodi kuha grašak, pa kad je mekan...

Način pripreme

Očišćena, oprana i osušena riža isprži se malo na vrućem maslacu, u kojoj se prži cijela glavica luka.

Posoli se, dolije dvostruko vode koliko ima riže i pusti se da se pokriveno dinsta bez miješanja na laganoj vatri. Dinsta se dok riže ne postane mekana.

Posebno se u vodi kuha grašak, pa kad je mekan, izmješa se s rižom.

Servira se s parmezanom.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Rizi-bizi
250g
riže
30g
maslaca
jedna
cijela glavica luka
malo
soli
-
vode
100g
očišćenog graška
80g
parmezana
Razglednica

Slični recepti

Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013