Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Riblji fileti sa trapistom i senfom

Riblji fileti sa trapistom i senfom

Objavljeno 14.01.2010 u 13:06:34 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od riba, morskih plodova Jela od ribe Google+ account

Recept je pregledan: 9357 puta

Namazati po jednu stranu fileta senfom...

Način pripreme

Prije pripreme filete obavezno treba odmrznuti, oprati, ocijediti i staviti na tanjir sa limunovim sokom. Ostaviti ih izvesno vrijeme da upiju sok.

Odvojiti polovinu fileta!

Namazati po jednu stranu fileta senfom.
Oljuštiti krastavac, isjeći ga na kolutove, a kolutove na male kockice i rasporediti po stranama fileta namazanim senfom.
Staviti preko krastavaca dvije tanke kriške punomasnog trapista.

Preostale nenamazane filete staviti preko sira.

U teflon tavi zagrijati ulje i pažljivo staviti ove riblje sendviče.
Poklopiti tavu i poslije nekoliko minuta pažljivo okrenuti drugu stranu filet-sendviča.

Dinstati još 5 minuta.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Riblji fileti sa trapistom i senfom
1000g
ribljih fileta
malo
senfa
dva
krastavca
6 do 8
tankih kriški trapista
malo
ulja
jedan
limun (sok)
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013