Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Rezanci sa mljevenim mesom

Rezanci sa mljevenim mesom

Objavljeno 29.09.2009 u 19:36:58 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od tjestenine Google+ account

Recept je pregledan: 16222 puta

Na zagrijanom maslacu ili suncokretovom ulju ispržiti sitno sjeckani luk, dodati mljeveno meso, so, biber, i poklopiti u šerpi i dinstati.

Način pripreme

Na zagrijanom maslacu ili suncokretovom ulju ispržiti sitno sjeckani luk, dodati mljeveno meso, so, biber, i poklopiti u šerpi i dinstati.

Kada meso postane mekano dodati mu kiselu pavlaku. Zatim kuhane rezance ocjediti i pomješati sa dinstanim mesom, a potom posoliti i pobiberiti.

Uz ovako pripremljene rezance služiti zelenu salatu ili salatu od nekog drugog povrća.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Rezanci sa mljevenim mesom
500g
rezanaca
300g
mljevenog mesa
40g
maslaca ili ulja
malo
soli
malo
bibera
dvije
kašike pavlake ili kajmaka
dvije
glavice crnog luka
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013