Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Rezanci sa gljivama

Rezanci sa gljivama

Objavljeno 02.10.2009 u 16:19:08 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od tjestenine Jela od gljiva Google+ account

Recept je pregledan: 7269 puta

Očišćene i oprane gljive narežemo i dinstamo ih na vrućem maslacu zajedno sa sitno isjeckanim lukom.

Način pripreme

Očišćene i oprane gljive narežemo i dinstamo ih na vrućem maslacu zajedno sa sitno isjeckanim lukom.

Kada su mekane, maknemo ih sa vatre, pomješamo sa vrhnjem, dodamo soli i bibera. Rezance kuhane u slanoj vodi polijemo hladnom vodom, ocijedimo i pomiješamo sa gljivama.

Dodamo sitno izrezanog lista od peršuna.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Rezanci sa gljivama
500g
rezanaca
200g
gljiva
jedna
glavica luka
60g
maslaca
malo
soli
malo
bibera
tri
kašike vrhnja
malo
isjeckanog peršunovog lista
Razglednica

Slični recepti

Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013