Recept je pregledan: 73366 puta
Način pripremeUmutite bjelanjke, postepeno dodajite šećer i na kraju orahe.Od mase ispecite tri kore u kalupu za tortu ili jednu koru u plehu od šporeta koju kasnije podijelite na tri dijela po dužini. Koru pecite ispod 200C stepeni oko 25 do 30 minuta. Za fil umutite žumanjke sa šećerom. U tavu stavite šoljicu skuhane jake crne kafe i čokoladu da se otopi, tome dodajte umućene žumanjke. Kada se čokolada i žumanjci sjedine malo ukuhajte fil. Kada se fil ohladi sastavite ga sa umućenim maslacem i filujte tortu. Ukrasite je ribanom čokoladom.
Recept je objavila/o:
munevera_m
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar:
Noka
(20.08.2012 15:50:10)
Mmmm....fino...
mace488@hotmail.com
(23.12.2011 15:52:12)
ako se kore najpre premazu sa cokoladom otopljenom sa margarinom,dobice te obogacen ukus.
Eldar
(18.04.2011 12:41:56)
Orasi su brašno. ;)
Selma85
(13.04.2011 21:36:15)
Pa jel ide brasno u biskvit?