Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Ražnjići

Ražnjići

Objavljeno 27.04.2010 u 09:00:08 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Mezetluci Jela sa žara Google+ account

Recept je pregledan: 28937 puta

Uz ražnjiće služiti obilato sitno isjeckanog crvenog luka...

Način pripreme

Za ražnjiće treba prvo pripremiti štapiće od tvrdog drveta, dužine oko 20cm, debljine oko 5mm.
S jedne strane ih treba zašiljiti.
Štapiće staviti u hladnu vodu i držati ih do upotrebe da ne bi izgorjeli.
Deset ovakvih štapića je dovoljno za 1kg mesa.

Za ražnjiće je najbolje teleće meso. Uzeti jedan kilogram i isjeći ga na kocke 3-4cm. Vrlo malo posoliti (ako ne bude slano dosoliti uz toku jela) i nabosti na štapiće u razmaku oko 5mm.

Roštilj na drveni ugalj raspaliti i kada se napravi žar, stavljeti pripremljene ražnjiće na rešetku.
(Drveni ugalj i žar treba posuti sa soli jer se tada neće osjećati neprijatan miris uglja.)
Meso treba da bude izloženo jakoj toploti. Ćim jedna strana ražnjića porumeni okrenuti ih na drugu stranu. Paziti da se ne prepeku je će tada biti suhi.

Uz ražnjiće služiti obilato sitno isjeckanog crvenog luka.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Za 4 osobe
1000g
mlade teletine ili drugog mladog mesa bez kosti
malo
soli
Dodatak
-
sitno sjeckani crveni luk
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013