Recept je pregledan: 24397 puta
Način pripremeProkuhati šećer, limunov sok u pola litre vode. Skidati pjenu i lagano kuhati petnest minuta.U krompirov škrob postepeno dodavati litar hladne vode, stalno miješajući žicom za snijeg. Kada je šećer kuhan, kipućoj otopini dodati razrijeđeni škrob (brašno od krompira) zatim izvaditi žicu te miješati drvenom kuhačom. Kuhati smjesu toliko dugo dok ne počne da se odvaja od kuhače. Kada se počne odvajati, skloniti sa vatre te dodati oguljene fino isjeckane bademe i ružino ulje te sve dobro izmješati. Tepsiju namazati uljem te usuti masu u tepsiju debljine dva prsta. Ostaviti da prenoći. Sutra dan posuti sa šećerom u prahu dasku (radnu površinu), istresti pažljivo iz tepsije, a onda uzeti navlažen nož i sjeći na kocke. Sa svih strana uvaljati u sećer u prahu, pa staviti na papir.
Recept je objavila/o:
sedin fojnica
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar:
dragant
(04.07.2016 02:19:51)
U "Sastojcima" stoji 1000ml vode, a u pripremi: "...Prokuhati šećer, limunov sok u pola litre vode...", pa posle: "...U krompirov škrob postepeno dodavati litar hladne vode, stalno miješajući žicom za snijeg..." Dajte da rašč