Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Ragu od varganja

Ragu od varganja

Objavljeno 16.09.2009 u 18:20:15 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od gljiva Google+ account

Recept je pregledan: 6101 puta

Varganje očistimo, narežemo na kocke, dinstamo oko deset minuta na maslacu. Dodamo narezano kuhano meso i oguljenog na kocke isječenog paradajza i kuhamo deset do dvadeset minuta.

Način pripreme

Varganje očistimo, narežemo na kocke, dinstamo oko deset minuta na maslacu. Dodamo Dodamo narezano kuhano meso i oguljenog na kocke isječenog paradajza i kuhamo deset do dvadeset minuta.

Vrhnje razmutimo sa malo brašna. Time zgusnemo i začinimo ragu. Napunimo plitke vatrostalne kalupe, pospemo naribanim sirom i odozgo stavimo komadiće maslaca.

Zapečemo u zagrijanoj pećnici na temperaturi 230 do 250 stepeni C, otprilike deset minuta.

Posebno serviramo nariban sir.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Za ragu
375g
varganja
100g
mesa
125g
paradajza
malo
brašna
150ml
vrhnja
malo
soli
malo
bibera
300g
ribanog sira
100g
maslaca
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013