Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Punjeni šampinjoni

Punjeni šampinjoni

Objavljeno 19.10.2009 u 08:55:34 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Piletina, ostala perad Jela od gljiva Google+ account

Recept je pregledan: 24557 puta

Šampinjone oprati i izvaditi stabljiku. U dublju zdjelu sitno isjeckati stabljike...

Način pripreme

Šampinjone oprati i izvaditi stabljiku. U dublju zdjelu sitno isjeckati stabljike od šampinjona, pileća prsa te dodati opranu rižu , ajvar i začine.

Sve dobro izmješati i filovati šampinjone sa ovom smjesom. Poredati u dublju tepsiju da šampinjoni budu razmaknuti malo. Ostatak smjese rasporediti izmedju šampinjona. Zatim preliti vodom da skoro prekrije šampinjone.

U zagrijanoj rerni pecći ca. 30 min. S vremena na vrijeme dodavati jos vode ako je potrebno.
Na kraju pustiti da uvrije a zatim preliti sa pavlakom. Jos malo zapeći i izvaditi da se ohladi.

Po želji staviti i parmezan zajedno sa pavlakom.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Punjeni šampinjoni
petnaest
velikih šampinjona
300g
pilećih prsa
150g
riže
dvije
kašike ajvara
200ml
pavlake
malo
soli
malo
bibera
tri
kašike maslaca
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013