Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Punjeni šampinjoni sa jajima

Punjeni šampinjoni sa jajima

Objavljeno 08.12.2009 u 21:15:49 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od gljiva Google+ account

Recept je pregledan: 14123 puta

Pažljivo izvaditi stabljike da ostanu udubine..

Način pripreme

Oprati pola kilograma šampinjona, pažljivo izvaditi stabljike da ostanu udubine. Ostaviti ih u hladnoj vodi.

Stabljike isjeckati i zajedno sa pola glavice crvenog luka dinstati na puteru. Kada omekšaju dodati isjeckan peršun, sol, biber, jaje i promiješati.

Dinstati još par minuta.
Korpice šampinjona kuhati pet minuta u slanoj vodi. Ocijediti ih i svaku korpicu napuniti pripremljenim filom. Već takve se mogu služiti.

Ali mogu se poredati u vatrostalnu posudu, prethodno namašćenu, preliti kiselim mlijekom i zapeći u rerni.

|
Recept je objavila/o: suna

Sastojci

Punjeni šampinjoni 1
500g
šampinjona
pola
glavice crvenog luka
jedno
jaje
malo
peršuna
malo
soli
malo
bibera
-
puter
125ml
kiselog mlijeka
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013