Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Punjene kelerabe

Punjene kelerabe

Objavljeno 25.08.2010 u 07:52:39 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Sa povrćem Dolme Google+ account

Recept je pregledan: 8459 puta

Oljuštite kelerabe, izdubite ih i obarite u slanoj vodi...

Način pripreme

Oljuštite kelerabe, izdubite ih i obarite u slanoj vodi.
Kad se obare napunite ih filom koji ste pripremili: na malo ulja prepržite sitno sjeckanog crnog luka, a u to stavite mljeveno meso.
Kad se meso preprži, skinite ga s vatre, dodajte jedno jaje, soli, bibera, sitno sjeckanog peršuna i malo obarene riže.

Ovim filom napunite kelerabe i naredajte u sud, zatim ih nalijte vodom i kuhajte na tihoj vatri u rerni dok ne omekšaju.

Deset minuta prije nego što ćete izvaditi iz rerne, prelijte ih tankom zaprškom sa 3 kašike
kajmaka i kuhajte dok sok ne uvri.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Za 4 osobe
četiri
veće kelerabe
500g
mljevenog mesa
dvije
glavice crvenog luka
malo
soli
malo
bibera
malo
peršunovog lista
jedno
jaje
100g
riže
malo
crvene paprike
malo
brašna
-
ulje
tri
kašike kajmaka
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013