Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Prženice, pohovani hljeb

Prženice, pohovani hljeb

Objavljeno 15.03.2010 u 18:54:59 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Hljeb i peciva Google+ account

Recept je pregledan: 14638 puta

Svaku krišku umočite na kratko u mlijeko...

Način pripreme

Bijeli hljeb, stari ili svježi, izrežite na kriške oko 1cm debljine.

Svaku krišku umočite na kratko u mlijeko s obje strane, zatim uvaljajte u brašno pa u istučena jaja i zatim ih popržite u vrućem ulju.

Kriške hljeba pržite najprije sjedne pa s druge strane, dok ne dobiju zlatnožutu boju.

Poslužite kao dodatak varivu od špinata ili uz salatu kao mali obrok.

Ovako pripremljen hljeb možete posuti šećerom i poslužiti topao.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Prženice, pohovani hljeb
osam
kriški bijelog hljeba
100ml
mlijeka
jedna
kašika brašna
dva
jaja
-
ulje za prženje
malo
soli
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013