Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Praziluk-poriluk-prasa sa pršutom

Praziluk-poriluk-prasa sa pršutom

Objavljeno 01.02.2010 u 08:46:21 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od povrća Sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 9925 puta

Izvadite prasu iz vode (vodu nemojte prosipati), ocjedite ga i zamotajte svaki dio u komad šunke...

Način pripreme

Očistite prasu, isjecite zeleni dio, presjecite svaki struk na pola, stavite u pomašćen sud i prelijte sa 2 čaše vode.
Posolite i kuhajte desetak minuta. Izvadite prasu iz vode (vodu nemojte prosipati), ocjedite ga i zamotajte svaki dio u komad šunke.

U drugoj posudi pomiješajte brašno, ulje, dodajte vodu u kojoj ste kuhali luk i krčkajte 5 minuta. Dodajte majoran, pavlaku i rendani sir.

Poredajte prasu u posudu za pečenje, prelijte pripremljenim sosom i zapecite u dobro zagrijanoj rerni dok ne porumeni.


|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Praziluk-poriluk-prasa sa pršutom
četiri
veća struka prase,
osam
kriški šunke
jedna
kašika ulja
jedna
kašika brašna
50g
rendanog sira
malo
soli
malo
bibera
malo
majoranaa
dvije
kašike pavlake
Razglednica

Slični recepti

Komentari na recept
Vaš komentar:
Suncica (11.06.2010 22:30:41)
zato sto je ovo BOSANSKI a ne samo BOSNJACKI kuhar!
bosanskikuhar (02.02.2010 17:14:45)
Zato sto je to recept.
kendi_macaa (02.02.2010 03:19:44)
zasto na bosanskom kuharu stavljate recepte sa sunkom ????

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013