Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pohovano goveđe srce

Pohovano goveđe srce

Objavljeno 18.09.2009 u 10:28:53 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Iznutrice Google+ account

Recept je pregledan: 9609 puta

Očišćeno srce dinstamo u malo vode zajedno sa isjeckanim zelenjem za supu, lukom, zrnima začina, lovorovim listom i solju.

Način pripreme

Očišćeno srce dinstamo u malo vode zajedno sa isjeckanim zelenjem za supu, lukom, zrnima začina, lovorovim listom i solju.

Kad je mekano, ostavimo ga da se hladi u vodi u kojoj se dinstalo.

Zatim ga izvadimo, narežemo na deblje komade, dobro istucamo, pospemo biberom i začinima, paniramo u jajetu i mrvicama i popržimo na vrućem ulju.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Pohovano goveđe srce
jedno
goveđe srce
zelenje
za supu
jedna
glavica luka
po želji
začina u zrnu
dva
jaja
pola
lovorova lista
po
potrebi mrvica
ulje
za prženje
malo
soli
malo
bibera
po želji
začina
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013