Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pohovani patlidžani

Pohovani patlidžani

Objavljeno 15.11.2009 u 12:58:56 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 6474 puta

Patlidžane dobro oprati, isječi ih na kolutove ili po duzini na kriške, nasoliti i ostaviti da omekšaju.

Način pripreme

Patlidžane dobro oprati, isječi ih na kolutove ili po duzini na kriške, nasoliti i ostaviti da omekšaju.

Kad su omekšali lagano pritiskom ocijediti ih, uvaljati u brašno i umućena jaja. Zagrijati ulje i pržiti.

Gotove patlidžane redati na tanjir, između mazati kajmakom i posipati sitno sjeckanim bijelim lukom po želji.

|
Recept je objavila/o: munevera

Sastojci

Pohovani patlidžani
1000g
patlidžana
malo
soli
četiri
jaja
malo
brašna
150ml
kajmaka
-
bijelog luka po želji
malo
ulja
Razglednica

Slični recepti

Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013