Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Pohovani palačinci punjeni mesom i gljivama

Pohovani palačinci punjeni mesom i gljivama

Objavljeno 24.11.2009 u 16:21:37 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Junetina, i govedina Jela od gljiva Jela od tjestenine Google+ account

Recept je pregledan: 25064 puta

Na malo maslaca prodinstati meso, dodati sitno sjeckane gljive...

Način pripreme

Zamutiti palačinke od jaja, kisele vode, mlijeka, istopljenog putera, malo soli, sećera i brašna.

Od smjese dobijete 10 palačinaka.

Na malo maslaca prodinstati meso, dodati sitno sjeckane gljive, malo bibera i začina od sušenog povrća.

Kad je izdinstano skinuti sa ringle i u to umiješati sir i jedno jaje.

Fil stavljati na palačinke, preklopiti ih sa jedne i druge strane, urolati, uvaljati u brasno, jaja i mrvice i pržiti na ulju.

|
Recept je objavila/o: munevera

Sastojci

Palačinci
tri
jaja
100ml
kisele vode
300ml
mlijeka
dvije
kašike otopljenog putera
250g
brašna
malo
soli
malo
šećera
Fil
500g
faširanog mesa
300g
šampinjona
jedno
jaje
40g
ribanog sira
malo
bibera
malo
dodatka jelima sa sušenim povrćem
malo
maslaca
Za poh
-
ulje
-
jaja
-
brašno
-
mrvice
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013