Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Plućica na kiselo

Plućica na kiselo

Objavljeno 04.02.2010 u 10:04:15 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Iznutrice Google+ account

Recept je pregledan: 5981 puta

U otprilike 2 litra vode prokuhamo ocat, so, krupno narezan luk...

Način pripreme

Plućica operemo. U otprilike 2 litra vode prokuhamo ocat, so, krupno narezan luk, začine i limun. U to stavimo pluća i kuhamo ih na blagoj temperaturi dok ne postanu mekana. Tada ih izvadimo, ostavimo da se ohlade između dvije daske (pod teretom) i zatim ih izrežemo na tanke komade. Na masnoći popržimo svijetlo-žuto brašno, zalijemo ga s otprilike 1 litar supe, stavimo u supu izrezana pluća te ih kuhamo još nekih 10-15 minuta. Po želji možemo ih začiniti šećerom, solju i limunovim sokom. Servira se s okruglicama, slanim krumpirom ili tjesteninom i salatom.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Plučica nakiselo
750g
plućica
2000ml
vode
125ml
octa
dvije
glavice crvenog luka
jedna
kašikica bosiljka
pet
zrna bibera
jedan
klinčić
pola
lovorova lista
četvrt
limuna
60g
maslaca ili masla
60g
brašna
-
limunov sok
malo
šećera
Razglednica

Slični recepti

Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013