Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pita sirnica

Pita sirnica

Objavljeno 10.11.2009 u 16:07:09 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Pite Google+ account

Recept je pregledan: 41230 puta

...sve dok se ne počne odvajati sa ruku. Podijeliti na dva dijela i ostaviti da se odmori dvadesetak minuta...

Način pripreme

Sa 500 grama brašna, malo soli i malo ulja, zakuhati dvije male juhke za pitu,tjesto raditi sve dok se ne počne odvajati sa ruku. Podijeliti na dva dijela i ostaviti da se "odmori" dvadesetak minuta.

Juhku malo razviti oklagijom, premazati je uljem i poslije par miuta razvući.

Ocjedjeni mladi sir, 100g kajmaka, 2 jaja, 4 kašike griza pomiješati, fil stavljati sa jedne i druge strane juhke, zarolati, juhku presjeći izmedju i praviti kolutove jednakog oblika, poredati u tepsiju, pomastiti i peći 30 minuta na 250 stepeni.
Pečenu pitu premazati domaćim kiselim kajmakom ili vrhnjem za kuhanje.

|
Recept je objavila/o: munevera

Sastojci

Juhke
500g
brašna
malo
ulja
malo
soli
-
voda
Nadjev
jedan
mladi sir
100g
kajmaka
dva
jaja
četiri
kašike griza
malo
soli
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013