Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Pita sa sezonskim voćem

Pita sa sezonskim voćem

Objavljeno 31.01.2010 u 13:57:35 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Slatke pite Dezerti od voća Google+ account

Recept je pregledan: 12150 puta

Na radnoj površini razvijte oklagijom tijesto, kvaseći ga povremeno mlijekom...

Način pripreme

Pomiješajte brašno sa jajima i maslacem, zamjesite i dodajte jednu kašičicu soli.
Kad tijesto zamjesite, dodajte sok od limuna i tokom mješanja nastružite u tijesto limunovu koru. Zatim, ostavite tijesto da odstoji.

Na radnoj površini razvijte oklagijom tijesto, kvaseći ga povremeno mlijekom. Zatim odvojite jedan grumen tijesta za šaru, a ostali dio tijesta razvijte onoliko koliko je velika tepsija u kome ćete peći pitu.

U posebnom tanjiru pomiješajte vino, džem i šaku svježeg voća.

Posudu u kojoj ćete peći pitu namažite uljem i zatim stavite tijesto, pa na tijesto sipajte kašu od džema i voća i pitu ukrasite trakama ođ tijesta, a u svaki kvadrat između šara stavite voće ili komad voća.

Zagrijte rernu i pitu pecite na temperaturi od 220C stepeni oko 45 minuta i kad dobije lijepu ružičastu boju izvadite je iz rerne.

Pitu služite uz bezalkoholna pića tek kada se dobro ohladi.
Ako želite da bude ukusnija, pecite je jedan dan ranije.


|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Pita sa sezonskim voćem
400g
brašna
150g
šećera
150g
maslaca
jedan
limun
dva
jaja
jedan
tanjirić džema
jedna
čaša crnog vina
jedna
čaša mlijeka
-
voće
malo
soli
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013