Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Piroške

Piroške

Objavljeno 20.01.2010 u 18:49:24 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Hljeb i peciva Google+ account

Recept je pregledan: 26087 puta

Pokvasite ivice tijesta i savijte ga u obliku veknice...

Način pripreme

Od brašna, malo soli i šećera, dva žumanca i vode umijesite tijesto (glatko i tvrdo) i ostavite na hladnom mjestu oko 30 minuta.

U međuvremenu isjeckajte meso i tvrdo kuhana jaja, pobiberite, posolite, dodajte začine i luk koji ste prethodno propržili na maslacu.

Tijesto tanko razvucite oklagijom i oblikujte krugove u prečniku od 10cm.
U sredinu svakog kruga stavite kašiku nadjeva.

Pokvasite ivice tijesta i savijte ga u obliku veknice. Odozgo premažite umućenim jajetom i stavite u rernu i pecite oko 20 minuta na 200C stepeni.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Piroške
200g
brašna
četiri
jaja
dva
žumanceta
jedna
kašikica šećera
tri
velike kašike vode
malo
soli
jedna
glavica crvenog luka
50g
maslaca
malo
bibera
-
začina po želji
200g
kuhanog mesa (može iz supe)
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013