Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Piletina u vinu

Piletina u vinu

Objavljeno 01.02.2010 u 09:19:25 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Piletina, ostala perad Google+ account

Recept je pregledan: 8882 puta

Svaku namirnicu poslije dinstanja premjestite u lonac...

Način pripreme

Isjecite pile, na komade.
Na ulju prvo propržite isjeckan crni luk, izvadite ga i stavite u lonac, zatim gljive.

Svaku namirnicu poslije dinstanja premjestite u lonac.
Na istom ulju propržite svaki komad piletine sa obje strane dok ne pobjeli i sve redjate u lonac.

Posolite, stavite prema ukusu ruzmarina i nalijte vino.
Kuhajte u loncu oko 35 minuta.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Piletina u vinu
jedno
pile
200g
konzerva šampinjona ili grugih gljiva
dvije
glavice crvenog luka
malo
soli
malo
bibera
malo
ruzmarina
300ml
crnog vina
-
ulje
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013