Piletina sa šampinjonima
Objavljeno 03.10.2009 u 17:31:30 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 21565 puta
Način pripremePilići se očiste (pripreme), prerežu uzduž leđa i ogule. Tada se izvadiprsno meso i meso s bataka. Sve se posoli, pa se jedna strana mesa povalja u brašno i malo ispeče u maslacu. Zatim se pirjaju u maslacu prvo gljive narezane na listiće, a onda se doda i pečena piletina, te se i ona pirja da omekša. Kosti i ostaci pilića pirjaju se posebno u masti zajedno sa korjenastim povrćem narezanim na listiće, lukom i nekoliko zrna papra, pa se ulije vode, posole i kuhaju 1 sat, a onda se juha procjedi. Nakon toga skine se s kostiju meso i i fašira. Zatim se pripremi svijetli zapržak, nalije se pilećom juhom i ukuhavanjem se zgusne, pa se doda skosano pileće meso, sol, pirjane gljive narezane na kockice i na kraju vrhnje za kuhanje. Ta se smjesa stavi u sredinu zdjele, okolo se poreda pirjana piletina (prsa i bataci), te se sve prelije sokom od pečenja.
Recept je objavila/o:
Eldar
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar: