Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Piletina s gljivama

Piletina s gljivama

Objavljeno 23.02.2010 u 21:14:57 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Piletina, ostala perad Google+ account

Recept je pregledan: 26104 puta

Šampinjoni ili bukovače..

Način pripreme

Na komade isječene gljive propržiti i ostaviti na stranu.
Bijelo meso isjeći na stapiće, propržiti, pa dodati so sa dodatkom suhog povrća, vrhnje i gljive.

Na laganoj vatri dinstati dok se sos malo ne zgusne. Po potrebi dosoliti.
Prilog: kuhani krompir

|
Recept je objavila/o: Fadila Mujkic

Sastojci

Piletina s gljivama
500g
šampinjona ili bukovača
500g
bijelo meso
100ml
vrhnja za kuhanje
malo
soli sa dodatkom suhog povrća
malo
soli
-
ulje po potrebi
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013