Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Piletina na lovački način

Piletina na lovački način

Objavljeno 18.10.2009 u 17:14:04 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od gljiva Piletina, ostala perad Google+ account

Recept je pregledan: 13060 puta

Pile rasjeći na djelove i propržiti na ulju...

Način pripreme

Pile rasjeći na djelove i propržiti na ulju. Kad postane zlatnožuto, naliti vodu i vino.

Dodati sve sastojke osim gljiva i staviti oko jedan sat na laganoj vatri.

Zatim dodati gljive i peći oko dvadeset minuta.

Prije serviranja ukrasiti listovima svježeg peršuna.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Piletina na lovački način
jedno
srednje pile
50ml
maslinova ulja
60g
maslaca
pola
glavice bijelog luka
tri
kašike sitnog lista peršuna
malo
soli
malo
bibera
200ml
bijelog vina
100ml
tople vode
200g
gljiva isjecenih
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013