Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pileći pilav

Pileći pilav

Objavljeno 14.01.2010 u 20:59:39 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Piletina, ostala perad Od žitarica Google+ account

Recept je pregledan: 16849 puta

Potom u rižu spustiti komade napola kuhanog mesa...

Način pripreme

Veće pile očistiti, oprati i izrezati u manje komade, zatim staviti u šerpu. Naliti mlaku vodu i kuhati.

U međuvremenu, u drugom sudu pripremiti ulje, ispržiti crveni luk, dodati očišćenu rižu pa je malo s lukom propržiti, zatim doliti po potrebi vodu, posoliti, dodati biber.

Potom u rižu spustiti komade napola kuhanog mesa, doliti još potrebnu količinu supe u kojoj se kuhalo meso.
Poklopiti i zajedno dinstati.
Sud u kojem se dinsta treba da se povremeno protrese, pošto se ne smije miješati, jer bi se riža pretvorila u tijesto.

Gotov pilav ukrasiti peršunovim lišćem i služiti uz zelenu salatu, salatu od paradajza ili paprika.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Za 4 do 5 osoba
Razglednica

Slični recepti

Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013