Pileća supa sa griz noklama
Objavljeno 11.11.2009 u 09:20:37 u kategoriji/kategorijama:
Recept je pregledan: 13242 puta
Način pripremeMeso staviti da prokuha, isprati ga i ponovo staviti u čistu vodu da kuha. Kad je gotovo skuhano očistiti ga od kostiju i kožice i isitniti, vratiti u supu, dodati mrkvu isječenu na tanke štapiće i začine.Dok supa kuha izmutiti jaje sa kašikom masla u to dodati griz, nakon par minuta malom kašikom vaditi nokle i stavljati u supu te ih kuhati desetak minuta i zasuti jedu šoljicu tarhane. Kad je supa gotova staviti peršunov list po želji i poklopiti da nokle nadođu.
Recept je objavila/o:
munevera
Sastojci
|
Slični recepti
Komentari na recept
Vaš komentar:
Eldar
(08.02.2011 17:44:27)
Od jaja, paradajz soka i brašna zamijesi se tvrdo tijesto. Neka stoji na sobnoj temperaturi pet dana. Potom se to tvrdo tijesto protjeruje kroz č‘evč‘ir tako da se dobiju mrvice ili trhana (tarhana). Te se mrvice trhane suše u platnenoj, najbolje laneno
Eldar
(08.02.2011 17:44:25)
Od jaja, paradajz soka i brašna zamijesi se tvrdo tijesto. Neka stoji na sobnoj temperaturi pet dana. Potom se to tvrdo tijesto protjeruje kroz č‘evč‘ir tako da se dobiju mrvice ili trhana (tarhana). Te se mrvice trhane suše u platnenoj, najbolje laneno
lilijan
(06.02.2011 14:41:57)
sta je to tarhana ???