Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Pecivo

Pecivo

Objavljeno 02.04.2010 u 18:57:15 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Hljeb i peciva Google+ account

Recept je pregledan: 16331 puta

Kad je tijesto nadošlo podijeliti ga na...

Način pripreme

U brašno dodati so, germu, malo smekšan maslac pa mlakim mlijekom zakuhati tijesto.
U zdjelu staviti malo ulja i tijesto dobro izraditi na ulju da postane glatko.
Ostaviti ga da nadodje.

Kad je tijesto nadošlo podijeliti ga na 18 dijelova od kojih pravite pecivo razlicitih oblika. Možete praviti u obliku lopte, pa jedne od njih okolo zarezati makazama,u obliku veknica pa odozgo zarezati makazama, praviti tanke trake, saviti ih na pola pa čvrsto umotati ili uvrnuti.
Peciva poredajte u lim obložen pek papirom , razmaknite ih da mogu nadolaziti jos jedno petnaestak minuta. Namažite ih umućenim žumanjkom i pospite sjemenkama.

Pecite na oko 200C stepeni 20-25 minuta dok ne porumene.

|
Recept je objavila/o: munevera_m

Sastojci

Pecivo
750g
oštrog brašna
60g
maslaca
dvije
kašikice male soli
jedna
suha germa
450ml
mlakog mlijeka
Posip
-
sjemenke
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Tanjir.ba
Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013